Keluarga

Mesti nak yang terbaik untuk anak

By December 24, 2018 May 13th, 2019 No Comments

Hari tu saya buat survey dalam sebuah group ni.

Berapa mommy’s sanggup spend untuk keceriaan dan kesihatan anak sebulan.
Sungguh di luar jangkaan. Bajet RM150-RM200 mendominasi.

Siapa tak sayang anak kan?
Mesti nak yang terbaik.

Dulu saya pun pernah merasa kategori kurang mampu. Tapi bab anak no compromi. Mesti nak yang terbaik. Impaknya? Allah bagi rezeki lagi banyak.

Jadi dengan anak jangan kedekut ye mommy’s. Kecuali memang tak mampu sangat sampai tak ada duit nak makan, itu lain cerita.

Nak bagi anak makan, pakai, cari yang terbaik selagi boleh. Rezeki Allah bagi mencurah nanti sebab niat kita nak beri yang terbaik.

-Nfam

Leave a Reply