Skip to main content

Dia ingat dia buat muka comel macam ni dia selamat la tu.

Semalam dia yang kena pukul. Cari rotan tak jumpa, hanger pulak jauh,jumpa sikat je.

Jadi guna belakang sikat tu. Nak pukul tapak kaki susah, jadi kenalah dekat peha dan betis.

Bukan apa, lama sangat dah dia buat satu perangai ni. Konon – konon takut nak mandi dan buang air di tandas. Jadi setiap kali pergi kena ada orang teman betul – betul depan dia.

Siapa larat nak layan.

Dah puas nasihat dan train,dia tetap mengada.

Semalam memang kenalah.

Nak tau result dia?

Start lepas tu pergi tandas dah tak perlu orang teman.

Hari ni siap mandi sendiri.

Pandai je kan. Tak takut pun.

Siapa rasa memukul tu langsung tak boleh terpulanglah.

Saya akan buat bila perlu. Sebab saya payah nak pukul anak. Mereka pun tahu kalau saya pukul tu maksudnya dah lama sangat sabar dan mereka memang buat salah.

Dan mereka akan datang minta maaf. Masa tu saya akan psikologi balik dan jelaskan kenapa saya pukul. Alhamdulillah mereka faham.

“Mak, merahla, sakit ” – Syaimah

“Sapu je Minyak Herba Asmak, meh sini”

Walaupun dalam hati sedih, tapi nak buat macam mana.

Nfam,

Siapa tak sayang anak. Jangan sayang anak sampai langsung tak sentuh walaupun perlu.

Dapatkan Ebook Percuma Sekarang

Daftar sekarang dan terima emel sebaik sahaja saya menerbitkan ebook baru

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply