Skip to main content
Setiap kali ternampak parut BCG dekat anak dan teringat saat bawa mereka cucuk dulu,terasa pedih je.
Dan pengalaman paling bodoh saya ialah apabila dapat kesedaran sekitar 2012-2013 tapi saya u turn selepas terpengaruh dengan doktor cerpen.
Bodoh betul pergi bawa anak yang dah pure blood 5 tahun pergi cucuk. Tak pasal-pasal trigger ADHD dia jadi lagi teruk. Sungguh ,pengalaman paling bodoh dan menyesal sangat.
Siapa yang faham,fahamlah.
Tak payah nak gelar sangatlah orang yang menolak semua vaksin tu antivaksin,itu tanda korang belum kaji habis sebab tolak vaksin covid je.
Cuma tak dinafikan kesan AEFI yang tu tak seteruk yang ni. Tak teruk pun,sekadar anak jadi autisme,ADHD, ekzema,ada yang lumpuh,asma ,brain fog dan banyak lagi termasuk jadi slow learner. Tak teruk kan? 😏
Jangan pelik perangai anak kita macam pelik kadang tak tahu ikut perangai siapa + tiada common sense,dah masuk benda pelik dalam badan so nak harap apa. Benda pelik tu termasuklah bahan kotor dan juga logam bahaya.
For information juga,ada anak saya yang ada masalah saraf juga ye,so tak perlu korang nak cakap anak korang ok je,memanglah korang takkan perasan.
Saya haramkan keturunan saya lepas ni pergi cucuk apa-apa vaksin tak guna (majoriti tak guna). Nak label apa pun labellah.
Hidup lebih sihat tanpa apa jua vaksin tak guna.

Dapatkan Ebook Percuma Sekarang

Daftar sekarang dan terima emel sebaik sahaja saya menerbitkan ebook baru

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply