Skip to main content
Cerita Bisnes

Perjumpaan bakal stokis premium

By September 24, 2018No Comments

Selesai perjumpaan dengan bakal Stokis Premium Rabiahtun Basariah Nomawi @ Ayu dan bakal Stokis Azuwa Shaari di Teluk Intan.

Persamaan kami? Saya ex guru, mereka insyaallah menyusul. Mungkin orang akan mengata, kejar harta kerja cikgu tu dah mulia.Yes betul kerja sebagai guru itu mulia. Yang salah ialah, untuk info, kerja guru sekarang bukan macam dulu. Sebab itu ramai cikgu yang pernah baca kisah viral kenapa saya berhenti ramai PM mengadu masalah mereka dan cara nak berhenti.

Nasihat saya, buat persiapan dari sekarang. Saya berhenti 2016,tapi dari 2008/10 saya dah mula buat persiapan sedikit demi sedikit. Ingat nak tunggu umur 40,tapi jodoh setakat itu sahaja. Umur 34 saya dah resign awal tanpa menerima sebarang faedah persaraan pun walaupun berkhidmat 12 tahun. Saya serah segalanya kepada Allah. Tak sampai 2 bulan berhenti Allah bagi rezeki mencurah sebab dapat fokus 100% dan all out segala ilmu yang ada sebelum ni. Tak sampai dua bulan juga hit sales 7 angka dengan begitu mudah sekali.

Nampak tak betapa pentingnya ilmu?

Semalam sempatlah share ilmu yang penting, tapi kesuntukan masa. Insyaallah, buat je dulu ilmu yang dah ada. Sekejap je boleh capai target yang diletakkan.Saya dah tunjuk jalan, tinggal nak buat dengan tak je.

Mereka berdua ni bagus. Kerja tak jadi halangan untuk bisnes. Suami pun support. Azuwa walaupun tunggu hari je tapi tetap datang. Nampak tak kesungguhan di situ?

Ayu pula bagus dari segi failing. Kalau dah nama cikgu kan. Hehe.
Bagus agen ada fail, senang nak monitor. Apa yang saya minta dia ada. Jadi boleh tengok dan buat penambahbaikan terus.

Semoga kalian dan team semakin sukses.

Selamat tinggal Teluk Intan.

Next Penang dan Kedah.

Dapatkan Ebook Percuma Sekarang

Daftar sekarang dan terima emel sebaik sahaja saya menerbitkan ebook baru

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply