Skip to main content
Kisah Inspirasi

Scam Emas

By July 30, 2021No Comments
Tiba- teringat 10 tahun yang lepas, di saat ramai yang teruja menyertai scam emas, saya antara yang lantang bersuara dan bagitahu ianya salah.
Saya dikecam, dimaki, dihina dan apa je saya tak hadap masa tu. Malah haters sampai mengganggu posting fb saya, call malah PM macam-macam. Ada yang nak saman pun ada.
Saya tetap teruskan usaha saya sebab saya yakin kebenaran akan terserlah. Kerana paling tidak, di saat ramai yang mencaci, ada yang mengambil manfaat dari apa yang saya sampaikan.
Saya telan semua makian dan cacian. Saya menunggu saat kebenaran muncul.
Akhirnya kebenaran muncul, dan saya berasa itulah kemenangan hasil kesabaran. Dekat 2 tahun juga menunggu kebenaran.
Ramai yang mengucapkan terima kasih kerana hasil perkongsian saya menyelamatkan dari terjebak (dengan izin Allah swt)
Kini dah jauh berbeza situasinya. Kita sedang hadapi masalah yang jauh lebih besar. Saya tak dapat nak menyampaikan apa yang sepatutnya.
Namun saya akan cuba kaedah berbeza. Saya cuma update di status WhatsApp, ig story dan fb story.
Dan akan terus update video di Tiktok saya yang baru beberapa minggu.
Kita tambah ilmu. Jenis saya bukan sekadar baca sana sini, ada orang yang saya rujuk. Jadi kalau nak berhujah biar dengan fakta. Kalau kita jenis malas mengkaji, jangan bodoh sombong.
Kaji dengan hati terbuka. Jika malas, buruk padahnya.
Mungkin anda terlepas fb/ig story sebelum ni,bolehlah follow sini https://vt.tiktok.com/ZGJSBRqfJ/
Nfam,
Tak beri pendapat pada yang tak meminta. Sekadar berkongsi, berkongsi dan berkongsi.

Dapatkan Ebook Percuma Sekarang

Daftar sekarang dan terima emel sebaik sahaja saya menerbitkan ebook baru

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply