Skip to main content
Cerita Bisnes

company aman dari anasir jahat

By September 3, 2018No Comments

Kalau kita ada sistem,semua staf berhenti pun kita masih boleh jalankan operasi dalam syarikat.Tak ada istilah sayang staf ke dan sebagainya.Jangan dipaksa orang kerja dengan kita.
Apa yang penting bukan staf,tapi proses dalam syarikat tu berjalan.

Kalau dapat staf yang baik dan setia tu rezeki,tak dapat tak apa,tak perlu menangis bucu katil.

Saya dah lama tak ada perasaan sayang dekat staf dan prinsip saya,tak ada istilah key person dalam company. Siapa-siapa boleh berhenti bila-bila masa dan pergi.Asalkan berhenti ikut prosedur.

Jangan bergantung dengan sesiapa pun. Hati manusia ni kita tak tahu.Staf yang baik itu memang wujud,tapi banyak yang kami dapat sebelum ni staf tak ada pengalaman yang lupa diri dan ada yang menikam kita balik.Mujur Allah perkenankan doa saya supaya yang bermasalah ni pergi jauh-jauh dari kami. Syukur Alhamdulillah.

Sekarang company kami dah aman dari anasir jahat bermulut puaka dan berhati busuk macam longkang.

Dapatkan Ebook Percuma Sekarang

Daftar sekarang dan terima emel sebaik sahaja saya menerbitkan ebook baru

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply