Skip to main content
Berapa ramai yang nampak kaya raya tu rupanya..
Saya pun pernah tersilap kagum dengan kejayaan bisnes nama-nama besar dan juga founder bisnes.
Tapi lepas tu baru tahu,cuci duit je rupanya dan ada yang ditaja freemusang. Ceh..
Menyesal kagum.
Patut tak nampak macam orang bisnes pun sebenarnya,lebih pada content creator for bad marketing. Motifnya supaya viral. Ada juga yang tak viral sangat tapi acah-acah buka kedai itu ini. Hairan juga,kedai bukan laku mana pun, rupanya buat xxxxx.
So kalau nampak ada orang macam kaya sangat,sebelum nak kagum tu siasat dulu pasal syarikat dia.
Kadang bisnes dia dengan kekayaan yang dia tunjuk tak match langsung.
Tapi jangan tersalah menilai pula. Ada je yang buat real bisnes dan kekayaan tu tak mustahil dicapai pun. Cuma ianya dicemari orang yang acah-acah kaya raya tapi sebenarnya hampas.
Apa yang penting kita ikut sunnah Rasulullah saw dalam berniaga ni. Ada rukun dia yang kena patuh. Ada caranya,bukan semberono.
Semoga Allah swt lindungi kita dari tersasar dari landasan

Dapatkan Ebook Percuma Sekarang

Daftar sekarang dan terima emel sebaik sahaja saya menerbitkan ebook baru

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply